28/10/17

Internacional

A l'entrada anterior pots trobar la recepta dels panellets, dolç típic català que es prepara per dia 1 de novembre. Avui segueixo amb preparacions de Tots Sants, en aquest cap amb una recepta més internacional: pan de muerto, recepta típica mexicana que es menja per celebrar el dia dels morts. És una mena de brioix aromatitzat amb cítrics molt bo i amb una forma bastant curiosa. Aquí el tens. 


receta mejicana pan de muerto

Ingredients: 

270gr farina
50gr sucre
50gr mantega
5gr llevat sec de forner
1/2 cullerada ratlladura de llimona
1/2 cullerada ratlladura de taronja
1 pessic sal
2 ous
50ml llet
+1 ou per pintar abans d'enfornar
+mantega desfeta i sucre al gust per cobrir un cop tret del forn

Mesclem la farina, el sucre, la mantega i el llevat fins que a obtenir una mena de sorra on la mantega haurà quedat ben esmicolada. Afegim els ous i la sal i seguim pastant a mà o a màquina utilitzant l'utensili en forma de ganxo. Finalment, afegim la llet i seguim pastant entre 5 i 10min, fins a obtenir una pasta que encara s'enganxa una mica però és deixa fer una bola. La greixem amb una mica d'oli per totes bandes i la deixem reposar a un bol tapat amb paper plàstic transparent fins que pugi el doble del seu volum. 
Passat aquest temps, en feim la forma: 

1

2

3

4

Amb una mica més de la meitat de la pasta fem una bola (1). Tallem la resta de la pasta en dos i traiem una miqueta de cada part per fer una boleta que reservarem (2). Amb les parts grans, formem un xurro que gairebé se separi en 4 boletes (3). Col·loquem cada xurro a sobre la bola inicial formant una creu i la boleta petita al centre d'aquesta (4). 

Deixem pujar un altre cop fins que dobli el seu volum. Pintem amb ou batut i enfornem amb el forn calent a 170º uns 25min. Traiem del forn i deixem que refredi una mica. Pintem amb mantega desfeta, passem per sucre i servim. 


pan de muerto de mexic


Tot i que se m'ha deformat una mica al forn, he de dir que queda deliciós. A veure què diuen els amics mexicans!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió