19/2/17

He arribat abans

Aquesta vegada he arribat abans. He preparat una recepta per preparar una recepta, què et sembla? El cas és que volia fer torrijas, sí, ja m'han dit que és típic de Setmana Santa i que encara falta, però em venia de gust. Les torrijas són uns dolços senzills a base de pa. Es poden fer amb qualsevol pa de molla espessa però hi ha un pa especial per fer-les i, un cop tastada la diferència, penso que val la pena fer pa per fer unes bones torrijas. Així que avui la recepta és: pa de torrijas.

Pan para hacer torrijas

La característica principal del pa de torrijas és que té molta molla i molt espessa i poca crosta. Això fa que quan el remullis en llet per fer les torrijas n'absorbeixi més sense trencar-se i quedin molt més esponjoses. Per fer una barra per unes 8 torrijas necessites:

175gr llet
1 culleradeta sucre
15gr llevat fresc de forner (o 5gr de llevat sec de forner)
300gr farina de força
1 pessic sal

Escalfem una mica la llet i hi desfem el sucre i el llevat. Afegim la farina i la sal i pastem fins a obtenir una pasta que es desenganxi de les mans. Formem amb ella una barreta, marquem amb un cúter o un ganivet ben esmolat unes ratlles per on tallarem després les nostres torrijas (cada centímetre, centímetre i mig més o menys) i la deixem tovar a un lloc càlid i sense correnties d'aire uns 30-45min, fins que pràcticament dobli el seu volum. Mentrestant, escalfem el forn a 220º. 
Un cop la barra hagi pujat, l'enfornem i baixem la temperatura a 200º. La hi deixem uns 20-30min, anant amb compte que no se'ns torri, jo em vaig descuidar una mica i després la crosta queda massa forta. Traiem del forn i deixem refredar abans de tallar.
  
Pa per fer torrijas

Ja tenim el nostre pa de torrijas a punt. Ei, que per fer-te una torrada amb mantega i melmelada mateix també està boníssim! Les torrijas, ben aviat ;).

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió