4/1/17

Només en tenc una

Primer de tot, espero que hagis començat l'any amb bon peu, que t'hagis fet molts propòsits i que, sobretot, que els puguis complir. Jo també me n'he fet algun, un d'ells el tens al final del post.

Aquesta recepta és la tercera vegada que la publico. M'encanta i només en tenc aquesta. És la meva recepta infal·lible de Roscón de Reis. No ho puc evitar... per l'any que ve intentaré fer-ne una diferent, però és que aquesta és una de les poques receptes que no retoc, ni pos ni trec res de res. 

Roscón de reis amb nata

Necessitem:


Massa mare:

7'5gr llevat de forner fresc
50ml llet (semi-desnatada)
75gr farina de força

Desfem el llevat amb la llet a temperatura ambient i incorporem la mescla a la farina. Ho mesclem amb els dits fins que tenim pasta enganxosa però que permet que en fem una bola. La deixem a un bol tapat amb paper plàstic transparent un parell d'hores. Ha de créixer el doble del que era.


Roscón:

Massa mare
1 ou
250gr farina 
25ml llet semi-desnatada
60gr mantega
60gr sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de moscatell
1 cullerada d'aigua de tarongina 
Ratlladura de llimona i taronja al gust
Canyella al gust


Roscón de reyes amb nata

Batem l'ou amb el sucre, la sal, la canyella, el moscatell, la tarongina, la llet, la ratlladura de taronja i llimona i la mantega en pomada. Posem en un altre recipient la farina i anem afegint la mescla anterior a poc a poc. Quan està gairebé integrada afegim la massa mare. Pastem una bona estona fins que tenguem una massa uniforme que es desenganxa fàcilment. La deixem a un recipient tapat amb paper plàstic transparent o amb un drap humit un parell més d'hores. Ha de crèixer el doble un altre cop.


Quan hagi crescut, el pastem suaument, formem el roscón i, de nou tapat amb un drap, el deixem créixer un parell més d'hores.



Roscón de reis amb nata

Un cop passat aquest temps, el pintem amb ou i el decorem, jo ho vaig fer amb ametlla filetejada i sucre, i ho fiquem al forn escalfat a 180º uns 25 minuts. Fiquem també un recipient amb aigua al forn perquè hi hagi més humitat i roscón surti més esponjós per dins i cruixent per fora. Abans de treure'l del forn el deixem uns minuts amb la porta oberta perquè el canvi de temperatura no sigui tan brusc. 



Roscón de reis amb nata


Si volem farcir-lo, millor el deixem fet d'un dia per l'altre, el podrem tallar molt millor. 

Ah! Si teniu alguna recepta que us vengui de gust que prepari aquest any, accepto tots els reptes, aquest és el meu propòsit pel 2017 ;)!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió