26/3/16

Esmorzars amb temps



M'agrada fer pa. Deixar que pugi, veure com canvia de color dins del forn... No ho trobo difícil, però necessita temps. Per això vaig aprofitar un dels escassos dies que em llevo d'hora (són molt pocs, m'encanta estirar els matins al llit), per fer aquesta recepta per esmorzar. La veritat és que és una gran idea que dura força temps si el guardes tapat.

Pa de llet per esmorzar

Els ingredients necessaris són:

550gr farina de força
1 pessic de sal
50gr mantega en pomada
300gr llet
7gr llevat sec de forner (o 20gr llevat fresc)
30gr sucre
1 ou batut

A un recipient posem la farina i la sal. A un altre, escalfem una mica la llet i hi desfem el llevat, la mantega i el sucre. Fem un forat al mig de la farina i hi afegim la mescla de llet. Pastem bé amb les mans o amb l'ajuda dels ganxos si utilitzam batedora. En uns 10min haurem de tenir una pasta llisa que es desprèn de les mans i del recipient. Pastem una mica més a sobre d'una superfície enfarinada i formem una bola amb la pasta. Passem a un recipient greixat i tapem amb paper plàstic transparent. Deixarem que pugi fins a doblar el seu volum, més o menys una hora. 
Un cop passat aquest temps, donem forma al pa de llet. Podem fer forma de barra, trena o posar-lo a un motlle allargat, tipus pa de motlle. El posarem a la safata del forn, tapat amb paper plàstic transparent una mica untat amb oli perquè no s'enganxi i el deixarem pujar un altre cop durant uns 30min.
Finalment, pintem amb l'ou i enfornem a 180º durants uns 20-30min.

Pan de leche para desayunar

És qüestió d'organitzar-se, realment només has de pastar i formar el pa, en total uns 20min; la resta és temps de pujar i forn. Val la pena, t'ho asseguro. Surt un pa amb una molla molt tova però que en la que es pot untar qualsevol cosa i torrat està... nyam!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió