12/9/15

Els senyorets francesos


Un altre cap de setmana i una altra recepta ràpida i senzilla per esmorzar variat. Avui et presento a uns senyorets francesos que es donen molta importància i no sense raó: són els financiers. Petits, amb forma de lingots o ovalada i es desfan a la boca, aquesta seria la seva descripció. A més, molt fàcils de fer.

Financiers per esmorzar
Necessites:
125gr mantega
60gr farina
75gr ametlla molta
150gr sucre glacé
4 clares d'ou

Primer de tot hem de fer beurre noissette. Què és això? És un procés que consisteix a escalfar la mantega per clarificar-la. Com ho fem? Fàcil: posem la mantega a una olla o paella i la portem al foc. Anem removent fins que es desfaci i la deixem que bulli perquè evapori l'aigua, però removent constantment perquè no es cremi. En uns deu minuts comença a fer una olor similar a l'avellana i es formen uns residus sòlids, unes boletes petites i marrons. Retirem del foc, colem la mantega i deixem que es refredi. 
A un recipient posem el sucre, l'ametlla i la farina tamisada, i hi afegim la mantega ja freda. Per altra banda, batem les clares una mica, no fins que muntin però que estiguin bastant blanques. Per facilitar la mescla, afegim a la massa una cullerada gran de les clares i batem amb força per tal d'obtenir una massa una mica més líquida. Després hi afegim la resta de les clares i mesclem amb una espàtula.
Passem la mescla als motlles triats i enfornem amb el forn calent a 170º uns 15min. Els traiem del forn i els deixem refredar dins el motlle.


Això i un got de llet i ja ho tenim tot a punt per un esmorzar que ens doni forces pel dia a dia. Ah! Se m'oblidava, també els pots afegir fruits secs, xocolata, aromes... Tu que els hi afegiries?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió