13/6/15

L'esmorzar per antonomàsia




Bon dia!! Si et demano, i vull una resposta molt ràpida, que em diguis un esmorzar típic i tòpic, què és el primer que et passa pel cap? Clar: llet amb galetes! I jo sóc la primera a qui li agrada anar variant, però aquest esmorzar és com tornar a ser petit, a casa de la iaia, acabat de llevar i assegut encara amb el pijama a la taula de la cuina...


Galletas crujientes para desayunar


Només et dic que per fer 4 dotzenes d'aquestes galetes extra-cruixents només necessites:

115gr mantega en pomada (toveta)
200gr sucre
1 ou
Una culleradeta de canyella (o vainilla o l'aroma que més t'agradi)
250gr farina
1 culleradeta llevat químic
1 culleradeta bicarbonat
1 pessic sal
40ml llet

Batem la mantega amb el sucre i hi afegim l'ou. Quan està tot ben mesclat, afegim la meitat de la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal i batem fins que estigui ben mesclat. Llavors hi afegim la resta de la farina i, per últim, la llet. No passa res si queda una massa bastant tova, la fiquem a la nevera uns 15-30 min (depèn de la calor: jo la hi vaig deixar ben bé una hora) al mateix recipient on l'hem mesclat. Després la traiem i formem un cilindre d'uns 4-5cm de diàmetre i la tornem a ficar una estona a la nevera. Quan estigui ben freda i dura (si cal ficar-la uns minuts al congelador també ho post fer) tallem rodanxes fines que anirem col·locant a la safata del forn, deixant uns dos centímetres de separació perquè les galetes creixen quan les enfornem. Enfornam amb el forn calent a 180º uns 10min, traiem, deixem refredar i ja està. 

Galetes molt cruixents ideals per esmorzar

Surten unes galetes molt cruixent i que si les guardes a una llauna o un tupper aguanten molts dies com el primer. I ara, a esmorzar com quan érem nens ;)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió