6/6/15

Doughnuts sense forat


Hola! Crec que l'he trobada. La recepta de doughnuts que millora encara la darrera que vaig probar (amb la que vaig fer aquest doughnuts tradicionals). Aquesta vegada però hi ha una altra cosa que els fa encara millors: no tenen forat, els he farcit amb crema de vainilla!

Doughnuts farcits de crema de vainilla per esmorzar


Per fer els doughnuts el primer que necessites és temps, a banda d'això, aquests ingredients:

10gr llevat sec de forner (o 30 de llevat fresc)
150ml llet a temperatura ambient
420gr farina
80gr sucre
10gr sal
3 ous
100gr mantega tallada en quadradets

A un recipient posam la llet i hi dissolem el llevat. Un cop fet això, hi afegim el sucre i la sal i els ous batent bé fins que s'integrin tots els ingredients. Si la vostra batedora té ganxos per amassar ara els heu d'utilitzar, si no ho haureu de fer amb les mans: afegim la farina i pastem. Un cop ben integrada i sense parar de pastar (per això els ganxos van genial) anem afegint quadradets de mantega a poc a poc, sense afegir-ne més fins que la massa hagi absorbit el quadradet anterior. Un cop hem pastat la massa amb tota la mantega, l'emboliquem amb paper plàstic transparent i la deixem a la nevera entre 6 i 15 hores (jo vaig deixar-la tota la nit). 
Passat aquest temps, enfarinem bé la superfície de treball i estirem la pasta fins que faci un gruix d'un mig centímetre. Tallem rodones amb un tassó o amb un tallador de galetes de més o menys 8cm. A mi em van sortir 15 doughnuts, amb la pasta que va sobrar en vaig fer de petits. Així com els anem tallant, els anem col·locant a una safata amb paper antiadherent deixant bastant separació entre un i altre (han de pujar fins al doble del seu volum). Els tapem amb un drap net i els deixem que pugin entre 2 i 4 hores, com ja he dit, han de doblar el seu volum. 
Després només queda fregir-los en oli ben calent uns minuts per cada banda, passar-los per sucre i, si volem, farcir-los.

Donuts rellenos de crema de vainilla para el desayuno

Si els vols farcir, aquí al blog tenim moltes receptes de farcits, però jo en vaig tastar una de nova. Per fer crema de vainilla necessites:

220ml llet
110gr sucre
40gr farina
un pessic de sal
4 vermells d'ou
vainilla
120ml nata

Batem els rovells d'ou, els hi afegim el sucre, la sal i la farina i reservem. A un cassó, escalfem la llet fins que comenci a bullir, la retirem del foc i la hi afegim a la mescla anterior batent enèrgicament. Tornem a passar la mescla al cassó i el tornem a posar a foc lent sense deixar de remenar fins que espessi. La passem a un altre recipient, la tapem amb paper plàstic transparent fent que aquest toqui la superfície de la crema i deixem que refredi.
Un cop tenim la crema freda, muntem la nata i l'hi afegim la vainilla (al gust, per mi una cullerada és suficient). Afegim un terç de la crema a la nata i la mesclem amb l'espàtula. Seguim afegint la crema a tandes fins que estigui del tot mesclada.
Ja està a punt per farcir, ho podeu fer amb una xeringa o amb una mànega i una boquilla llarga.

Doughnuts farcits de crema vainilla per esmorzar

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió