2/6/15

Cupcakes amb doble de xocolata

L'any passat ja et vaig comentar que un dels meus millors amics no creu en una festa d'aniversari on no hi hagi un pastís de xocolata. Per això l'any passat li vaig fer una tarta de xocolata i trufa. Aquest, però, no ha tengut pastís però si xocolata amb aquests cupcakes de xocolata amb cobertura de nutella:

Cupcakes de xocolata amb cheescream de nutella

El pa de pessic d'aquests cupcakes ha passat a ser el meu preferit dels de xocolata, fins ara encara no havia trobat la recepta perfecta d'aquest sabor però crec que és aquesta. Per 15 cupcakes necessites:

120gr farina
200gr sucre
50gr cacau en pols
5gr llevat químic (tipus royal)
5gr bicarbonat
un pessic de sal
1 ou
120ml llet
60ml oli de girasol
una culleradeta petita de vainilla

Mentre tenim el forn escalfant a 180º, a un recipient posem la farina, el cacau, el llevat, el bicarbonat i la sal. A un altre recipient, batem l'ou amb el sucre fins que blanquegi i hi afegim l'oli. Després hi afegim la meitat de la farina i, un cop incorporada, la meitat de la llet. Quan estigui ben mesclat hi afegim la resta de la farina i, finalment, la resta de la llet. Repartim la massa als motlles o a les càpsules omplint-les només una mica més de la meitat i enfornem uns 20min. També podem posar la mescla a un motlle de pa de pessic de 20cm i enfornar uns 25-30min.

Cupcakes de chocolate con crema de queso de nutella

La cobertura que he fet per combinar és de formatge i nutella, necessites:

175gr nata per muntar (optatiu)
175gr formatge fresc per untar (el que va millor és el Philadelphia)
200gr nutella

A la recepta original també hi afegien sucre glacé, però jo crec que amb la dolçor de la nutella i del pa de pessic ja n'hi ha prou.
Batem el formatge amb la nutella fins que estigui ben mesclat. Muntem la nata ben ferma i l'hi afegim mesclant a poc a poc amb una espàtula. La nata fa que la cobertura sigui més suau però també que s'hagi de guardar a la nevera i que sigui molt més tova i difícil de treballar. El meu consell és que la tastis sense nata i si trobes que l'hi has d'afegir ho facis, segons el teu criteri.

Només falten unes espelmes a sobre i demanar un desig per tenir la festa perfecta. I tu? Què és el que creu que no pot faltar a una festa d'aniversari? 



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió