16/5/15

Un esmorzar molt british


Fa poc vam estar a Londres de visita i, com ja sabreu si em seguiu a Instagram, vam anar a fer un afternoon tea. Tot boníssim, però especialment els scones. Els scones són uns panets petits i rodonets originaris d'Escòcia que habitualment es mengen amb mantega (realment amb clotted cream que és un mig camí entre nata i mantega deliciós) i melmelada. Em van agradar tant que en tornar vaig cercar la recepta i no he pogut esperar a fer-la. Aquí la teniu.

Scones tradicionals

Amb aquests ingredients en surten dues dotzenes:

500gr farina "bizcochona" (en necessitareu més o menys segons humitat i temperatura, però 500gr és un bon punt de partida)
10gr llevat químic (tipus Royal)
75gr mantega
50gr sucre
2 ous grans
225ml llet

A un recipient posem la farina, el llevat i la matega a daus i mesclem amb les mans fins que sembli una sorra fina. Afegim el sucre i mesclem una mica. A un altre recipient batem els ous amb la llet i en separem dues cullerades que reservarem per pintar els scones abans d'enfornar-los. Anem afegint la mescla d'ous i llet a la de farina i mantega a poc a poc i pastem. Ha de quedar una pasta una mica enganxosa però que poguem treballar. Enfarinem la superfície de treball i aplanem la pasta fins que faci uns dos centímetres d'alt. Amb un tallador rodó d'uns 5cm anem fent els scones i col·locant-los a la safata del forn. Els pintem amb la llet i ou que hem reservat abans i els enfornem 10 minuts amb el forn calent a 200º.

Scones per esmorzar

Així de senzill és tenir un esmorzar preparat, bo i que aguanta setmanes en un recipient ben tancat. Que aprofiti!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió