23/5/15

Brioix de "dulce de leche"


A què no saps com es diu "dulce de leche" en català? Es diu almívar de llet. Sí, en serio. Com que crec que gairebé ningú li deu dir així seguiré utilitzant "dulce de leche" per referir_me al que he posat a dins d'aquest fantàstic brioix.

Brioche de dulce de leche per esmorzar

Jo pensava que fer un brioix era complicat, sobretot abans de fer el primer, el brioix amb mora que teniu a aquest mateix blog. Després de fer-lo vaig pensar que no és complicat, i després de trobar aquesta nova recepta encara menys. Necessites:

125gr farina de força
125gr farina normal
25gr sucre
3gr llevat sec de forner (o 9 de llevat fresc)
80ml llet
1 culleradeta mel
1 ou
30ml oli de gira-sol
5gr sal dissolta en una mica d'aigua
"dulce de leche" 

A un recipient gran posem les farines, el llevat i el sucre i mesclem una mica.
A un altre recipient, batem els ous, l'oli, la sal dissolta en aigua i la mel dissolta en la llet.
Fem un forat el centre de la farina i anem afegint els ingredients líquids i batem. Pastem uns 10min fins a obtenir una massa llisa i una mica enganxosa però que podem desferrar del recipient. Potser que necessiteu una mica més de farina, però si no es desenganxa del tot tampoc passa res.
Llavors tapem el recipient amb film transparent i deixem tovar a un lloc càlid fins que la massa dobli el seu volum (entre 4 i 5 hores).
Un cop passat aquest temps, destapem i ens imaginem que la massa té quatre puntes. Estirem d'una punta cap a fora i la pleguem cap al centre de la massa. Repetim amb les tres puntes restants, tapem un altre cop i deixem tovar 15min. Repetim aquest procés de plegat mínim dues vegades més.
Després, traiem la massa del recipient i la posem a sobre d'una superfície enfarinada. Amb l'ajuda d'un corró, l'estirem i formem un rectangle. Escampem "dulce de leche" al gust per sobre i enrotllem la massa. Es pot enfornar així o trenar-lo, com he fet jo, tallant el rotlle horitzontalment, deixant uns tres dits sense tallar perquèno es separin les dues parts de la trena i sobreposant un i tros i l'altre amb la part oberta, on hem fet el tall, cap dalt. 
Tenim el forn calent a 180º i hi fiquem un recipient amb aigua perquè hi hagi més humitat i el brioix sigui més esponjós. Enfornem uns 25-30min. 

Brioche de dulce de leche para desayunar

Un esmorzar per llepar-se els dits!
Si tens cap dubte, deixa el teu comentari; aquí estic per contestar-te.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió