18/4/15

Pa de motlle fàcil

Bon dia pel matí! Ja fa temps que vaig preparar el pa de motlle de sagó, però tenia ganes de fer-ne un altre típic i tòpic, i més senzill també ;). Vaig trobar una recepta fàcil i que ha donat uns resultats fantàstics, seguiu llegint!

Recepta de pa de motlle senzill per esmozar

Només necessites: 

660gr farina de pa
220gr aigua
220gr llet
25gr mantega tova
5gr sucre
10gr sal
5gr llevat sec de forner (15gr si és fresc)

Receta de pan de molde sencilla para desayunar

Fiquem tot a un mateix recipient i amassem fins a tenir una massa llisa i que poguen manipular amb facilitat (la pots amassar a mà, amb batedora amb varilles per amassar o amb robot, tu mateix). Passem la massa a un recipient que haurem greixat prèviament amb una mica d'oli, el tapem amb paper plàstic transparent i deixem pujar fins que dobli el seu volum (més d'una hora en tot cas, si està més temps "del que toca" no passa res). Traiem la massa del recipient i la posem a sobre d'una superfície enfarinada, l'aixafem una mica fins a formar un rectangle més o menys de la llargària del motlle que emprarem per enfornar; tapem amb el paper plàstic i deixem 5 minuts, mentre recollim la cuina per exemple. Enrotllem el rectangle sobre si mateix i el fiquem dins el motlle amb la part oberta a sota i deixem pujar tapat amb paper plàstic un altre cop fins al doble del seu volum més o menys. Un cop passat aquest temps enfornem amb el forn calent a 230º amb aire, una mica més si és sense, uns 20min; després baixem el forn a 190º i el deixem uns 15min més. Traiem i deixem refredar.

Surten unes llesques tendres però que no s'esmicolen i que aguanten molt bé tot el que hi volguem ficar a sobre. Esmorzar complet avui!

Recepta pa de motlle



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió