27/3/15

Doughnuts casolans


Avui la una recepta de doughnuts que comencen a semblar-se als doughnuts. La primera que vaig fer em vans sortir unes rosques de nou moscada boníssimes però que no tenien res a veure amb els doughnuts. El secret és, crec, en que et  pugin bé, ara ho veuràs.

Doughnuts casolans per esmorzar

Amb aquests ingredients ens surten dues dotzenes amb els corresponents forats:
240ml llet tèbia
60gr sucre
10gr llevat sec de forn (o 30gr de llevat fresc)
2 ous grans
142gr mantega
600gr farina
1 pessic de sal

Per aquest recepta el que si que necessitarem seran varis recipients. Al primer hi mesclem la llet i el sucre i removem una mica. Després hi afegim el llevat, removem una mica amb una cullera mateix (no cal desfer-lo del tot) i deixem reposar.
Aun altre recipient (el de la batedora si en teniu) hi desfem la mantega al microones mateix. A un plat batem els ous lleugerament i els hi afegim a la mantega. Si teniu una batedora de peu la poseu al minim i mentres va batent ous i mantega aneu pesant la farina. Si no en teniu doncs bateu uns minuts i ja.
Afegim la mescla de la llet a la dels ous i tornem a batre fins que s'integri bé. Afegim la sal i la farina molt a poc a poc, de cullerada en cullerada. Si teniu ferros per amassar, podeu posar-los quan la massa comenci a ser més forta. Si no en teniu cap problema, amasseu a mà i llestos.
Deixem la massa a un recipient una mica greixat (amb oli o mantega, però sense passar-se) tapat amb paper plàstic transparent a la nevera mínim 6h, millor d'un dia per l'altre.
L'endemà, enfarinem la superfície de treball (enfarineu bé que la massa s'enganxa força) i estireu la massa amb un corró fins que tengui més o menys 1cm de gruix i amb un tallador rodó més gran (uns 7cm) i un de més petit feu la forma dels doughnuts. Aneu deixant-los a una safata enfarinada (insisteixo, la massa s'engaixa molt quan creix). Un cop tots tallats tapeu-los amb un drap i deixeu-los una hora a un espai calent. Jo per exemple el que he fet és escalfar el forn al mínim mentre tallava els doughnuts i després apagar-lo i ficar-hi les safates a dins.

Donuts casolans per esmorzar

Un cop han pujar escalfem oli i els fregim uns segons per cada costat vigilant que quedin dauradets (a mi se m'han passat una mica). Deixem escòrrer sobre un paper absorvent i després els podem ensucrar, cobrir amb xocolata, amb glasa... En aquest cas jo els he glassejat amb una glasa bastant líquida feta amb 50ml d'aigua, una culleradeta de vainilla i afegint-hi sucre glas fins que he trobat la textura que m'agradava. Els he passat dos cops per la cobertura (deixant escòrrer el sobrant entre passada i passada) i han quedat boníssims.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió