21/3/15

Biscotti de canyella

Els biscotti són unes "galetes" típiques de la toscana. Es diuen així perquè s'enfornen dues vegades (bis= dos, cotto=cuit) i també els podeu trobar com cantucci o cantuccini. El quid de la qüestió és que primer s'enforna la massa sencera i després es talla en calent i es torna a enfornar una estoneta, així els biscotti queden súper cruixent per tots cantons. Ideals per acompanyar el cafè amb llet de l'esmorzar (o el tè, o la llet...). A més la recepta és molt senzilla, ens hi possem?

Biscotti per esmorzar

Necessitem:

90gr mantega
200gr sucre
1 ou + 1 rovell
1 culleradeta vainilla 
260gr farina
1 culleradeta llevat
1 pessic de sal
2 culleradetes canyella

La clara d'ou sobrant l'emprarem per pintar la superfície i necessitarem també sucre i canyella al gust per afegir per sobre.

Batem la mantega amb el sucre i hi afegim l'ou, el rovell i la vainilla. Afegim la meitat de la farina amb la canyella i el llevat i mesclant fins que s'integri. Hi afegim la resta de farina i amassem. Estenem la massa formant un rectangle d'un 25-30cm per 8cm més o menys (ja us dic que el meu era més gran). Pinzellem amb la clara d'ou una mica batuda i hi tirem sucre i canyella al gust. Enfornem amb el forn calent a 160gr uns 30min. Ho traiem del forn i tallem dires d'un centímetre, centímetre i mig; les repartim a la safata del forn amb la part del tall cap adalt i enfornem uns 10-15min més. 

Deixem refredar i ens queden uns biscotti cruixents i boníssims. Es poden fer de mil coses més: amb ratlladura de taronja o llimona, amb fruits secs, xocolata... el que se t'ocorri. Si teniu alguna proposta em comprometo a provar de fer-la ;)!

Biscotti de canyella


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió