7/2/15

Palmeres de pasta de fulls

Bon dia! L'altre dia vaig fer pasta de fulls casolana per fer-li una corona de nata al meu pare pel seu aniversari (la penjaré aviat ;)) i vaig aprofitar per preparar l'esmorzar: palmeretes!

La pasta de full no és difícil de fer, només fa falta tenir temps. Potser darrerament la dic molt aquesta frase, deu ser que m'he adonat que la reposteria és paciència i fer les coses amb carinyo... Les receptes que més temps porten són les que em proporcionen major satisfacció un cop acabades.

Palmeras de hojaldre

Per la pasta de fulls només necessites quatre ingredients:

500gr farina
10gr sal
250ml aigua freda
375gr mantega freda per fer el plegat

Primer fem la massa amb farina, sal i aigua, amassant fins que pogueu fer una bola de massa que no s'enganxi però que tampoc s'estira molt. Un cop tenguem la bolla, l'estirem i l'aplanem sobre una safata que hem enfarinat una mica perque no s'enganxi. La tapem amb film transparent i la fiquem a la nevera una hora. 
Mentrestant, tallem la mantega en làmines de mig centímetre, més o menys, i formem un quadrat amb elles a sobre d'un paper de forn; tapem amb un altre paper de forn i aplanem amb el corró perque no quedin foradets entremig i formi una capa uniforme. La fiquem a la nevera i esperem fins que la massa estigui a punt.
Un cop a passat l'hora de repòs,  estenem la massa perque faci més o menys el doble del que fa el quadrat de mantega. Posem la làmina de mantega a sobre de la massa de manera que quedi un rombe dins d'un quadrat. Plegarem les puntes del quadrat de massa sobre el rombe de mantega i quedarà com un sobre. 
Estirem amb el corró fins formar un rectangle i farem amb ell un plegat simple: plegarem aquest rectangle en tres com si fos un llibre, un terç plegat sobre el centre i l'alre terç a sobre del primer. L'emboliquem amb paper plàstic transparent i el fiquem a la nevera mitja hora. 
Quan el traguem de la nevera girem el rectangle, estirem la massa cap als costats oberts un altre cop i el tornem a plegar de la mateixa manera. Tornem a ficar a la nevera ben tapat amb film transparent mitja hora més. 
Repetim aquest pas tres vegades més, fent en total cinc plegats simples. L'últim cop la massa ha d'estar una hora a la nevera.
Aneu alerta i enfarineu la superfície de treball perque no s'enganxi cada cop i tapeu bé la massa cada cop que la fiqueu a la nevera. 

palmeretes per esmorzar

Ara ja tenim la massa feta. Només falta formar les palmeretes. Estirem la massa deixant-la amb un gruix de mig a un centimetre de gruix. Pintem la massa amb un pinzell amb aigua (compta no passar-se!) i hi posem sucre per damunt. Tallem tires d'uns 7-10cm d'ample i enrosquem els dos costats cap al centre. Amb un ganivet esmolat, fem un tall cada mig centímetre més o menys i ens sortiran les palmeretes. Escalfam el forn a 180º. Mentrestant escampem sucre a sobre de la safata del forn i hi col·loquem les palmeretes (compte! creixen, així que deixeu espai). Un cop col·locades les palmeretes tornem a escampar sucre i les enfornem 10min. Les traiem i, amb compte per no cremar-vos, les girem i enfornem un altre cop 10min més. 
Les traiem, les deixem refredar i ens les mengem!

Pasta de full



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió