5/11/14

El famós Lemon pie

Sí, avui tenim un famó entre nosaltres, tan famós que no he traduit el seu nom. Quan sentim "Lemon pie" crec que a tothom se li forma una imatge clara al cap. Una imatge que espero que s'assembli a aquesta:


Pastís de llimona amb merenga


És un pastís més fàcil de fer del que sembla. Sobretot si el dividim en tres parts i les afrontam una per una: base, farcit i merenga.

Pas número 1: la base. 
En aquest cas he preparat una base de massa sablé amb:

125gr farina
75gr mantega freda
25gr sucre glas
1/2 cullerada vainilla
1 ou mitjà

Comencem tallant la mantega a daus i mesclant-la amb la farina i el sucre fins que quedi una sorra fina. La millor opció és fer-ho amb les mans directament. Després hi afegim l'ou batut i amassem fins format una bola. Si està molt tova la deixem uns minuts a la nevera, sinó, l'estirem entre dos papers de forn amb un gruix d'entre 2 i 5mm. Ojo! Jo la vaig fer de dos milimetres, l'has de tractar amb molt carinyo i anant alerta perque tan fineta, un cop cuita, és molt fàcil que es trenqui. La contrapartida és que queda molt i molt cruixent. Fiquem la làmina de massa a la nevera10 minuts i després la posem al motlle, la tapem amb film i la deixem a la nevera 30min més. Passat aquest tems, piquem la base amb una forquilla i la fiquem al forn amb un paper de forn a sobre amb pes (llegums, arròs...) a 170º . Passats 10min retirem el paper amb el pes i enfornam uns 20-30min més. Traiem la base i deixes que refredi.

Pas número 2: el farcit.
Pel farcit de llimona hem de fer un lemon curd  bastant espés. La recepta és al nostre apartat de receptes, pots arribar-hi clicant aquí: lemon curd. 

Pas número 3: merenga.
Aquest és una mica més complicat, però no molt. Necessitem:

4 clares d'ou
240gr sucre
100ml aigua

Batem les clares a punt de neu i les reservem. A una cassola petita fiquem el sucre i l'aigua i ho posem al foc fins que es faci un almíbar bastant líquid (si teniu termòmetre de cuina, a 180º). Mentre seguiu batent les clares, aneu afegint molt a poc a poc l'almíbar i bateu fins que la mescla sigui bastant freda. En acabar ho fiqueu a la nevera.

Lemon meringue pie

Pas número 4: només falta montar.
Farcim la base amb el lemon curd i hi posem a sobre la merenga escampant-la amb una cullera. fiquem la tarta al forn només amb calor adalt (si teniu gratinador millor) fins que la merenga quedi dauradeta per sobre, traiem, deixem refredar i fiquem a la nevera fins a l'hora de menjar-lo. 

He de dir que va passar amb nota l'avaluació d'una persona que n'ha provat molts de lemon pies, és el seu postre preferit i em va felicitar :)!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió