18/10/12

Tarta de caramel

No vull seguir escrivint aquest blog sense donar les gràcies a la Carme de Dulces bocados. Mil gràcies, m'has salvat la vida en un parell de compromissos amb les teves receptes vistoses i senzilles gràcies a les teves explicacions.

Aquesta és una de les tartes que podeu trobar al seu blog amb algunes modificacions. Es tracta d'una pa de pessic molt finet amb mousse de caramel i una capa de toffe per sobre.



Pel pa de pessic:
3 ous
75gr sucre
2 cullerades de llet
1/2 culleradeta de vainilla
90gr farina tamisada
20gr mantega desfeta

Precalentar el forn a 170º. Primer separem les clares i les pugem. A un altre recipient mesclem els ous amb el sucre, la llet, la mantega desfeta i, al final, la farina. Quan ja tenim aquesta masa afegim les clares mesclant molt a poc a poc. Ho enfornem uns 20-25 minuts. El traiem i el deixem refredar.

Per la mousse:
200ml de nata per muntar
2 fulls de gelatina
"Dulce de leche" al gust

Primer de tot, desfer la gelatina amb una mica d'aigua calenta, afegir la quantitat de "dulce de leche" que es vulgui (jo vaig posar 2 cullerades grans ben carregades) i deixar que es refredi bé.
Posar la mescla al mateix recipient que la nata i pujar-la. Un cop pujada, posar-la a sobre del pa de pessic utilitzan el mateix motlle que hem emprat per enfornar (o el que hagem triat).


Pel toffe:
80gr de sucre moré
200ml de nata
2 full de gelatina

Desfer el sucre al foc; afegir la nata i mesclar fins obtenir l'espesor que ens convengui. Hidratar la gelatina amb aigua durant uns cinc minuts, escòrrer-la i afegir-la al toffe abans que refredi. 
Deixar temperar i afegir el toffe com última capa més fineta.

Per decorar vaig emprar uns caramels Werther's Originals.








Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió